Recept: Dulce de leche-dessert

 
Häromveckan hade jag en bjudning för mina vänner och jag serverade då bl a flera olika sorters pannacotta till fikat samt en mjuk kaka med vitchokladglasyr. Jag har verkligen fått upp ögonen för pannacotta, men en annan dessert utav mina nya favoriter är en Dulce de leche-dessert som innehåller créme brulée, dulce de leche (kolasås gjord av sötad kondenserad mjölk) samt dulce de leche-mousse. Helt underbart gott! Till mitt recept har jag köpt en färdig "förpackning" till själva créme bruléen, den kostar cirka 8 kronor på Willys (finns säkert också i andra butiker). Jag har använt deras recept/receptbeskrivning från paket rätt upp och ner, och den smakar faktiskt jättegott! Nästan som om man gjort hemma själv.
 
Såhär ser den förpackningen ut som jag har använt:
Receptet bjuder jag på under nedersta bilden.
Lycka till!
 
Kaffe/Espressopannacotta med kaffegelé. De fina dessertglasen kommer från [Pac].
 Mjuk kaka med vitchokladglasyr.
Trelagers-pannacotta med vanilj- och lakritspannacotta samt hallonspegel.
Dulce de leche-dessert. Crème brulée varvat med ett lager dulce de leche samt dulce de leche-mousse på toppen. Fantastiskt gott!
 
Dulce de leche-dessert
~ 10-12 mindre portioner
 
Ingredienser:
1 förpackning "Crème Caramel" från Jotis + mjölk (enligt anvisningarna till paketet)
1 burk dulce de leche (finns att köpa färdig i de flesta matbutiker)
cirka 4 dl grädde
+ eventuellt lite vaniljsocker
 
Till dekoration:
Jordgubbar och ev. farinsocker
 
Gör såhär:
Följ anvisningarna till "Crème Caramel"-förpackning, häll upp den färdiga puddingen i valfritt antal portionsformar. Ställ i kylskåpet och låt svalna minst 30-60 minuter. Bred på ett lager dulce de leche (använd ungefär halva burken, och spara resten till senare moment). Vispa grädden ganska hårt. Blanda ner resten utav dulce de leche'n, och vispa tills det blir jämnt. Smaka ev. av med lite vaniljsocker. Spritsa grädden över dulce de lechen. Dekorera med jordgubbar och strö över lite farinsocker.
 
Tips!
Det går förstås bra att dekorera med andra bär - röda vinbär är jättegott och ser väldigt vacker ut!
 

Kommentera här: