Recept: Vitchokladglasyr

 
 
Denna typ utav sockerkaka med vitchokladglasyr har nästan kommit att bli standard på min instagram [@mylivinghome]. Jag har fått oerhört mycket kommentarer om receptet, alltså hur man gör själva glasyren. Det är väldigt enkelt och kräver endast två stycken ingredienser! Den mjuka kakan ni ser på bilden är faktiskt "fusk", det är en köpt kaka (denna mjuk pepparkaka) från Willys, men som jag faktiskt tycker är oerhört god! Jag gillar även den rektangulära formen på kakan och tycker det ser fint ut.
 
Nu till receptet:
De två ingredienserna till kakan är främst vit choklad och grädde. Givetvis kan man använda både ljus choklad och mörk choklad. Jag är egentligen inte särskilt förtjust i blockchoklad, men jag upptäckte att faktiskt Eldorados vita blockchoklad är riktigt bra (och framförallt GOD, vilket ju är det viktigaste) till denna glasyr.
 
Först smälter jag cirka 100 gram choklad (bruten i bitar) på låg värme i en kastrull. Man får röra om ofta så att inte chokladen bränns. Precis när all choklad har smält så häller jag på någar matskedar flytande grädde, cirka 3 msk, och vispar ordentligt så att allt blandas. Glasyren skall vara ganska trögflytande så att den "stannar" halvvägs ned på kakan. Är den för rinnig så rinner det åt alla håll och blir inte så snyggt. Om man vill dekorera sin kaka skall man göra det nästan direkt. 
 
Jag har använt alltifrån jordgubbar, hallon, physalis, passionsfrukt och krossade kakor (se nedan) som dekoration och allt är lika gott. Bara fantasin sätter gränser!
 
Den vita tallriken med vågor är en favorit - de kommer från [Onlinegross]. Jag har ett "set" med dessa med mindre, rektangulära tallrikar som jag använder vid servering utav såna här småkakor. Det ser så fint ut, har fått massa beröm för dessa från oberoende gäster :-) 
Arabiskt te för två! Mums! Har ni testat "Ahmad tea" med kardemumma? Det är så gott!
 
 

Kommentera här: