Mjuk kaka med glasyr

 
Här kommer lite bilder från min instagram [@mylivinghome] - ni som är mina trogna läsare både här och där, har säkert redan sett dessa bilder. Denna mjuka kaka med glasyr har liksom blivit en riktig klassiker hos mig!
Jag får väldigt många frågor om glasyren, den är busenkel att göra och går att variera med VILKEN CHOKLAD SOM HELST! Hur bra är inte det? Det enda som behövs är egentligen cirka 100 gram choklad, och en skvätt vispgrädde (ovispad).
 
Under bilderna följer ett ungefärligt recept till hur man utgår från att göra denna glasyr - mängden grädde kan variera, och det beror på fettsubstans och mängd kakao (m.m) i chokladen man köper. Man får prova sig fram helt enkelt. Lycka till!
 
Mjuk pepparkaka med Marabous choklad "Fudge och havssalt" - detta alltså som chokladglasyr på vilken mjuk kaka som helst!
 
Chokladglasyr
~ räcker till att täcka en mindre mjuk kaka 
cirka 100 g choklad
2-4 msk ovispad grädde 
 
Gör såhär:
Bryt chokladen i små bitar och smält på låg värme i en tjockbottnad kastrull (helst). Rör om nästan hela tiden. Så fort all choklad precis har smält, häll på en skvätt grädde och rör om. Jag uppskattar att det behövs mellan 2-4 msk ovispad grädde. Det är vitkigt att man efter varje tillsatt matsked grädde blandar chokladglasyren riktigt ordentligt. Chokladglasyren ska vara tjock och trögflytande. Är den för tunn rinner den för mycket och stannar inte av när du häller den över kakan. Häll genast över chokladglasyren över kakan och hjälp till att bre ut den över kanterna med en sked eller kniv.