Loddo-boxen i februari

[ i samarbete med Loddo ]
 
Jag prenumerar på [Loddo]-boxen som kommer varannan månad sedan slutet av 2017. Jag älskar detta påhitt med att få boxar levererade hem med produktnyheter! Just Loddo-boxen innehåller alltifrån praktiska saker, till ätbara livsmedel och drycker. Det jag faktiskt tycker är kul med just Loddo-boxen är att den alla gånger har innehållt grejer som jag faktiskt har tänkt att köpa, men glömt av eller inte riktigt prioriterat... det är så många gånger man tänkt att "Det där ska jag köpa, eller testa" - sen blir det bara inte av, helt enkelt. Det har faktiskt varit alltifrån tändstickor till tandstickor. Någon som känner igen sig? Det händer mig ganska ofta i alla fall.
Loddo-boxen levereras varannan månad med - allt som oftast -  5-9 stycken produktnyheter för 99 kronor (innehållet är värt betydligt mer!) inklusive frakt. Så det känns prisvärt och ganska lagom med leverans varannan månad.
 
 
Här nedan kan ni se vad denna månads box (februari) innehöll och lite kort vad jag tyckte om produkterna. Som ni ser är det packat med många och bra produkter, lätt värt över 99 kronor. Oftast är det ett innehåll som faktiskt passar alla i familjen. Min favorit (se ovan) från denna månads box var en vätskeåterställande dryck med smak av citron och fläder från Norr Company. Riktigt god och inte för söt! Det klarar jag inte av. Räddaren i nöden såhär i magsjuketider...
 
 

Recept: Chokladdoppade dadlar

 
Handen på hjärtat, så är chokladdoppade dadlar något utav det godaste jag någonsin har ätit... 
Favoriten är dadlar fyllda med mandel, doppade i vit choklad. Det är fantastiskt gott, och går snabbt att göra. Jag har testat många varianter men kombinationen med just vit choklad och mandel är helt fantastisk...!
 
Jag använder dadlar i en förpackning som ser ut såhär (se nedan);
De är lite hårdare i konsistensen och är lätta att kärna ur. De färska dadlarna som ofta finns i butik (i en fyrkantig förpackning) är alldeles för mjuka och resultatet utav att fylla och doppa dem i choklad blir inte så lyckat. Dadlarna behöver vara mer fasta, som denna variant.
 
Se receptbeskrivning under nedanstående bilder!
 
"Mjölkchokladen" som ses i bakgrunden är chokladplättar med smak av karamell från [Chokladkompaniet]. Jag blandade i rostade, hackade hasselnötter i chokladen innan jag doppade dadlarna i den. Jättegott!
 
Chokladdoppade dadlar
~ 20 st
 
Dadlar (en hårdare variant, ej "färska dadlar")
Sötmandel
200 g choklad av valfri sort
 
Gör såhär:
Kärna ur dadlarna. Skär en skåra längs med långsidan på varje dadel, och plocka försiktigt ur kärnan. Fyll dadeln med 1-2 st mandlar. Lägg dadlarna på en tallrik och lägg dem i frysen i cirka 15 minuter.
Smält chokladen på låg värme. När all choklad precis har smält, doppa dadlarna i choklad och plocka upp dem med en gaffel - låt överflödig choklad rinna av. Lägg dadlarna styckvis på bakplåtspapper på en tallrik. Ställ i kylen tills de har stelnat ordentligt och servera. 
 
Tips!
Det går att använda i princip vilken choklad som helst. Testa att fylla dadlarna med rostade hasselnötter, valnötter eller jordnötter. Dekorera dadlarna med strössel, hackad choklad, frystorkade bär eller liknande - bara fantasin sätter gränser!
 

Recept: Chokladcupcakes

 
Igår fick jag tillfälle att baka ett gäng väldigt snabba chokladmuffins. Dessa tycker jag var väldigt goda och blev oerhört lyckade. I detta receptet behöver man ingen elvisp och sådana recept tycker jag är så himla skönt - skönt att slippa släpa fram och man slipper desto mer disk. Själva muffinsen var väldigt goda helt naturella, men jag toppade dem med enkel vaniljgrädde (lättvispad grädde plus vaniljsocker) och lite krossade hallon, samt JellyBelly-bönor från [JellyBelly] med smak av Jordgubbsglass. Hur gott låter inte detta då? =)
 
Recept finner ni under bilderna, lycka till!
 
 
 
Chokladmuffins med vaniljgrädde 
~12 st normalstora muffins
 
75 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl vamt vatten
1 dl mjölk
2 ägg
2,5 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
 
Dekoration
Grädde
Vaniljsocker
+ eventuellt frukt och bär
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader, lägg muffinsformar i en muffinsplåt under tiden. Smält smöret och ställ åt sidan. Häll i vaniljsocker, varmt vatten och mjölk i smöret. Vispa äggen (för hand med ballongvisp) lätt, och rör ned dem i smörblandningen. Blanda alla de torra ingredienserna i en separat skål. Vispa sedan ihop alla ingredienser till en klumpfri smet. Fyll sedan muffinsformarna till ungefär 2/3. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
 
Gör dekorationen såhär:
Vispa sedan grädde ganska mjukt, och tillsätt vaniljsocker efter smak. Spritsa ut på de avsvalnade muffinsen eller klicka ut med sked. Dekorera valfritt, t ex med choklad, frukt eller bär.