Recept: Krabbelurer

 
Ni har väl testat att göra krabbelurer någongång? Det är verkligen jättegott, påminner lite om amerikanska pannkakor fast mindre i storleken. Jag personligen tycker dessutom att dess krabbelurer nästan är godare än amerikanska pannkakor, till och med.
 
Du gör dem i ett nafs! Smeten är klar på några ynka minuter och därefter är dem redo att stekas till i lite smör. Servera tillsammans med strösocker, florsocker, nutella eller färsk frukt.
 
Receptet följer under bilderna nedan.
 
 
Krabbelurer 
~ cirka 10 st
 
1 ägg
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
 
Gör såhär:
Vispa ägg och socker med elvisp tills det blir fluffigt. Blanda i övriga ingredienser och blanda med en ballongvisp (vispa inte det sista med elvisp). Stek i en stekpanna på medelvärme (på båda sidor) tills de har börjat att få färg. Pudra över med florsocker och servera med valfria tillbehör.