[Polly-kladdkaka med fluff]

 
Här kommer ett recept på en underbart härlig "Polly"-kladdkaka med Polly-fluff (de härliga spritsade "virvlarna" ni ser överst på kladdkakan). För oss som älskar kladdkaka är detta den ultimata varianten, då smaken av Polly verkligen höjer heeela kakan, wow! Det var svårt att inte äta upp hela skålen med vispad Polly-fluff. 
 
Nytt i mitt kök är också den fina assistenten från [Ankarsrum], och åh - vad skönt det är att ha en riktig assistent som gör jobbet! Den gör ju verkligen sitt namn värd! Faktum är att jag har haft perioder då jag "dragit mig för" att baka, både bröd som kräver intensiv knådning och bakverk som kräver elvisp. Man orkar helt enkelt inte orkar stå där och kämpa. Man undrar ju hur man har kunnat klara sig utan en assistent när man väl har haft en!
 
Receptet på kladdkakan följer under bilderna!
 
Obs!
Tänk på att Polly-fluffen MÅSTE stå i kylen i minst 6 timmar innan du vispar upp den, annars förstörs hela fluffen. Tänk på det innan du börjar att baka denna kladdkaka!
 
 
 
Polly-kladdkaka med Polly-fluff
~ en kladdaka cirka 8 portioner
 
Polly-kladdkaka
3 st ägg
4,5 dl socker
250 gram smält smör
2,5 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
en knivsudd bakpulver
5 msk kakao
1 påse "Polly Original" (cirka 130 gram)
 
Polly-fluff
1,5 påse "Polly Original" (cirka 180 gram)
3 dl grädde
 
 
Gör kladdkakan såhär:
Vispa ägg och socker så att det blir vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, blanda ordentlihgt. Rör sedan ner torrvarorna i äggsmeten. Häll i det smälta smöret, och rör till sist ned 1 påse "Polly Original" och blanda försiktigt. Grädda i ungefär 50-60 minuter i mitten utav ugnen, i 150 grader.
 
Gör Polly-fluff såhär:
Dela godisarna på mitten (annars tar det oerhört lång tid för dem att smälta helt!). Lägg Polly-godisarna och grädden i en kastrull. Värm upp på svag värme och rör om ofta. Det får absolut inte koka, då förstörs hela fluffen och går inte att vispa upp i efterhand. När allt har smält, ställ svalt i kylskåpet i minst 6 timmar innan du vispar upp till en härlig fluff.
 
Spritsa sedan fluffen över din kladdkaka och dekorera valfritt - jag använde färska hallon och Polly-godisar, mums!
 
 
 
1 emma:

skriven

det ser riktigt gott ut!

2 Caisa:

skriven

Har precis hittat din blogg av en tillfällighet och det var ju tur för mig! Nu försöker jag hitta dig på instagram men det var svårt- vad har du för instanamn?

3 Lena :

skriven

Caisa: hon heter mylivinghome på insta :)

Kommentera här: