Brudtema-fest + gräddig vitchokladsmörkräm

 
Såhär vackert dukade vi upp med under förra veckan till en fest, ett litet firande med vårat närmaste tjejgäng där vi skulle tacka av en utav våra vänner som precis har gift sig (därav "brudtemat") och som skall flytta till annan ort.
 
Våran tillställning var liten och intim med bara några få inbjudna, och vi körde främst på ett vitt / silvrigt tema med lite naturinslag. Bordsduken i plast (...ja, du läste rätt!) hade struktur som ett riktigt träbord, och egentligen alla artiklar till festen var engångsprodukter (plast och papper) och det är verkligen oerhört smidigt vid sådana här tillställningar - skönt att slippa disk och annan kladd. Alla partyprodukter kommer från [Partytajm]. Vi har som regel att göra barnkalas till barnen varje år under Eid - olika teman varje gång - då vi inte firar födelsedagar, och för en gång skull var det fantastiskt roligt att dekorera en festtillställning med lite mer vuxet tema! Så roligt!
 
Bortsett från en gång under förra året, så var detta första gången på nästan fem år som jag gjorde en sugarpastetårta. Det var kul, och inte så tidskrävande som jag hade "räknat" med. Att täcka och dekorera tårtan tog drygt 45 minuter - med förutsättningen att tårtan alltså redan var fylld och färdigspacklad. Tårtan spacklade jag med en gräddig vitchokladsmörkräm (som är fantastiskt god) - receptet på [endast] smörkrämen tänkte jag dela med mig utav under bilderna nedan. Testa gärna denna, den är väldigt god och inte så tung som vanlig smörkräm.
 
För övrigt så vill jag bara säga TACK till alla mina fina läsare!
Trots att jag inte är lika "hyperkativ" som tidigare så har jag ändå över 1.500 unika besökare dagligen! Jag märker att ni är väldigt många som kommer och besöker mig och Tårtspecialisten för receptens skull, och jag förstår att ni säkert önskar lite fler inlägg och jag skall verkligen försöka att bättra mig under våren - allt handlar om tid och engagemang, och det tar förstås en hel del utav båda ovannämnda att genomföra regelbundna uppdateringar. Just nu har jag inte riktigt tid till det, men jag ska som sagt vekrligen försöka att bättra mig. Ni är bäst, återigen jättestort tack till ER allesammans!
 
 
Vitt- och silvertema... hur fint var inte detta då? Tänk er att bordsduken är i plast (vecken kanske avslöjar det, men den var så fantastiskt fin och höjde hela "stämningen"; bara en sådan lite grej liksom)!
Tårtan - en våningstårta täckt i vit sugarpaste - även detta hittar ni hos Partytajm. Just denna sugarpaste jag använde var smidig att jobba med och är LITE godare än "vanlig" sugarpaste då den har smak av marshmallows. Ni vet ju att jag är inget stort fan utav sugarpaste, dessvärre - det är fint att titta på men inte särskilt gott... Men ibland vill man ha det där lilla "extra" ändå. Till vissa detaljer (bandet runt tårtan + rosorna) använde jag en ätbar "glitterspray" för lite annan effekt. Det skimrade väldigt fint. 
Alla partygrejer (tallrikar, dekorationer och plastbestick/glas m.m) kommer från [Partytajm]
 
Recept med ungefärliga mått!
 
Gräddig vitchokladsmörkräm
~ räcker till att spackla en större tårta 
 
200 gram vit choklad (jag använde belgisk vit choklad från Chokladkompaniet)
1 burk sötad kondenserad mjölk
ca 250 gram smör eller Milda
2 tsk vaniljsocker
florsocker (efter smak)
 
Gör såhär:
Ställ smöret eller margarinet i rumstemperatur tills det blir mjukt och smidigt (eller kör i micron en väldigt kort stund på låg värmeeffekt). Vispa smöret tills det blir mjukt och klumpfritt. Smält den vita chokladen i micron eller över vattenbad. Låt chokladen svalna ordentligt. Vispa i den söta kondenserade mjölken i smöret/margarinet. Tillsätt sedan den smälta chokladen och vaniljsockret. Smaka av om det känns tillräckligt sött - annars tillsätt florsocker efter egen smak! Florsockret gör även att smörkrämen blir mer fast ju mer florsocker du tillsätter. Spackla sedan tårtan direkt med smörkrämen. 
 
Tips!
Tänk på att smörkrämen blir väldigt fast i kylskåpet (både den smälta chokladen samt smöret/margarinet stelar ju i kylan), så använd den medan den är mjuk och smidig. Det går även bra att spritsa t ex cupcakes med smörkrämen. Man kan ställa in smörkrämen i kylen och ta ut den vid ett senare tillfälle (låt den rumstempereras innan du använder den). Det går också bra att t om frysa in smörkrämen om du får något över!
Smörkrämen kan du också använda till att fylla biskvier, sååå gott!
 
1 Jasmine:

skriven

Så inspirerande! Tack för att du delar med dig.
Kram

2 Catharina:

skriven

Hej! En fråga helt OT, men hoppas det är ok. När jag gör drip cake-tårtor så blir det sprickor i chokladganachen. När jag ställer in tårtan i kylen så ser den fin ut, men nästa dag när den ska serveras är det fullt med små sprickor.

Vet du vad det beror på? Ställer jag in tårtan i kylen för snabbt? Jag gör ganachen av Lindt mörk choklad, hälften grädde och hälften choklad (då blir det den konsistensen jag vill ha) och avslutar med lite smör för glans.

Kommentera här: